All Those Brooklyn Girls

Tom Waits julkaisi Downtown Trainin erinomaisella Rain Dogs -levyllään 1985 joskin moni on tästä biisistä kuullut vain Rod Stewartin version. Soittelin tätä melankolista balladia katusoittajana 1990-luvun alussa ja muutaman vuoden päästä opiskellessani musiikkia ja bisnestä Hofstra Universityssä Long Islandilla sanat saivat omakohtaista merkitystä.

Kitara oli luonnollisesti matkassa New Yorkissakin ja soittopaikkoina tulivat tutuksi niin Washington Square Park kuin Plaza Hotelin edessä oleva kultainen ratsastajapatsas. Matkaan mahtui mielenkiintoisia tuttavuuksia – gambialaisen lääketehtailijan poika, perulaisen diplomaattiperheen vesa, kolumbialaisen huumeagentin sisko, Rikers Islandin vanginvartija, John Lennonin ystävä Poet-O – suhailua pimeissä takseissa Brooklynissä, maanalaista toimintaa Kit Kat Clubissa ja monia muita seikkailuja.

Vastaa